Dansteam Frenetic behaalde de tweede plaats op het NK hip hop.
Dansteam Frenetic behaalde de tweede plaats op het NK hip hop. Foto:

Dansteam Frenetic heeft vertrouwen in EK-deelname

Overige sport 1.210 keer gelezen

OSS | Dansteam Frenetic van dansschool The Hip Hop Basement in Oss heeft op zondag 21 april de tweede plaats behaald op het NK hip hop. Het team had zich eerder al geplaats voor het EK op 18 en 19 mei in Duitsland, maar mag na deze topprestatie in augustus ook nog eens naar het WK in Engeland.

De dansers van Frenetic komen voornamelijk uit Oss en trainen twee keer per week bij dansschool The Hip Hop Basement, die in januari van dit jaar haar deuren opende in Oss. “Maar de groep bestaat al langer dan dat”, vertelt Lindsay van Orsouw, eigenaresse van The Hip Hop Basement. “Sommigen van hen dansen al acht jaar samen. Zij hebben nu in Oss een vaste locatie waar ze samen met hun trainster Rowie Broekman kunnen oefenen voor hun wedstrijden.”

Finale binnen handbereik
Om in Duitsland een goede prestatie neer te zetten wordt er twee keer per week getraind. Lindsay heeft goede hoop dat Frenetic op het EK de finale kan bereiken. “De team spirit leeft heel erg. Ze willen het met zijn allen maken, alle neuzen staan dezelfde kant op. Met een goede choreografie moeten ze een goede prestatie neer kunnen zetten.” Vorig jaar had Frenetic zich ook gekwalificeerd voor het EK, maar de prestatie op het NK viel toen tegen. “ Nu staan ze bovenaan de ranking in Nederland, dus we denken dat de finale op het EK binnen handbereik is”, aldus Lindsay.

Team spirit
De groep bestaat uit 18 dansers, inclusief reserves. “Ze dansen dus niet allemaal mee, maar desondanks gaan ze wel bijna allemaal mee naar het EK. Ook degenen die niet dansen kiezen er door hun team spirit voor om de kosten te maken en die ervaring aan te gaan.”

The Hip Hop Basement
Rowie Broekman is al langer bij Frenetic betrokken als trainster. “Wij waren elkaar even uit het oog verloren maar werken nu weer samen onder The Hip Hop Basement”, aldus Lindsay. “Ik wilde al langer een tweede locatie beginnen naast mijn dansschool in Rosmalen, dus deze locatie in Oss was ook meteen de perfecte locatie voor Frenetic om weer aan de slag te gaan. Sinds januari zijn ze hier samen aan het dansen en trainen voor de verschillende wedstrijden.”

Workshops
Voordat Frenetic naar het EK en WK kan moeten zij echter de financiën nog rond krijgen. “De kosten voor deelname zijn voor rekening van de dansers, dat loopt al snel flink op”, aldus Lindsay. “Daarom zou de groep graag workshops geven op scholen of kinderdagverblijven. Zo willen ze wat extra geld ophalen en daarmee hun droom werkelijkheid laten worden.” Bij interesse kun je contact opnemen met Lindsay door te mailen naar info@thehiphopbasement.nl of te bellen op 06 10 76 93 79. Kijk voor meer informatie over The Hip Hop Basement op de website www.thehiphopbasement.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant