Afbeelding
Foto: Set Vexy

Edwin Evers Band neemt Lost Lake Festival mee naar de 80s en 90s

Kunst en cultuur 1.184 keer gelezen

GEFFEN | De Edwin Evers Band is de grote afsluiter op de eerste avond van het Lost Lake Festival op vrijdag 10 mei. Met hun 80s & 90s tour sluit de band naadloos aan op het thema van die avond. “We spelen alles van Toto tot Eurythmics en van Talk Talk tot Lionel Richie. Het is voor ons een sport van om de sound van die liedjes zo goed mogelijk te benaderen”, vertelt Edwin Evers.

De band speelde al twee keer eerder een tour met 80s muziek. “Die muziek is gewoon heel populair op dit moment, je merkt dat jong tot oud die muziek kent. Daar wilden we wat mee doen”, legt Evers uit. “Bij die shows vroeg ik het publiek altijd, wat zullen we volgend jaar doen? De 60s? De 70s? Maar op de 90s werd altijd gigantisch gereageerd. Je merkt dat ook dat decennium steeds populairder wordt. De 80s is ook alweer 40 jaar geleden en we moeten vooruit. Dus doen we nu ook de 90s erbij.”

Evers vervolgt: “Het is gewoon hele leuke muziek om te spelen en de band is er ook mee opgegroeid. Dat is ook een beetje onze doelgroep, de 40’ers die herinneringen hebben aan die periode. Alles is heel herkenbaar voor iedereen, mensen zingen altijd van voor tot achter mee.”

De 13-koppige Edwin Evers Band ontstond ooit uit het niets toen Evers een band moest regelen voor een feestje. “Ik wilde het zelf wel doen, ik had al lang niet meer gedrumd. Toen heb ik muzikanten bij elkaar gezocht die ik kende en hebben we samen een avondje gespeeld. Dat was zo leuk dat ik daar wel mee door wilde gaan. Het is toen een beetje uit de hand gelopen. Van de 13 muzikanten zijn er al 8 vanaf het begin bij.”

Die hechte groep muzikanten maakt het voor Evers ook zo leuk. “We spelen al 22 jaar samen, dat geeft een heel vertrouwd gevoel. Je kent elkaar zo goed en zo lang. Het is toch iedere keer een beetje een schoolreisje. Het is een luxe om met zulke goede muzikanten te mogen spelen en het is gewoon iedere keer een feest. Het is helemaal prachtig als je dan speelt voor een paar duizend man die helemaal los gaat.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant