Afbeelding
Foto:

VVD Oss draagt Hilde de Wit voor als nieuwe wethouder

Politiek 1.032 keer gelezen

OSS | Hilde de Wit - van der Zanden wordt door VVD Oss voorgedragen als nieuwe wethouder. Als zij inderdaad wordt geïnstalleerd vervangt zij Thijs van Kessel. Hij legt zijn taken neer omdat om als directeur aan het werk te gaan bij Stichting railAlert.

De Wit (43) zit momenteel in de gemeenteraad als fractievoorzitter van de driekoppige VVD-fractie. Sinds 2018 zij raadslid namens de VVD en sinds 2020 is ze fractievoorzitter. Tijdens de afgelopen verkiezingen was ze lijsstrekker namens haar partij. Wie haar plek in de gemeenteraad zou overnemen is nog niet duidelijk. De Wit (43) wordt op donderdag 23 mei in de gemeenteraad voorgedragen om geïnstalleerd te worden.

“Het is een ongelofelijke eer dat de fractie mij heeft voorgedragen om een plek in te gaan nemen in het college”, zegt De Wit. “Ik kijk er naar uit om in deze bestuurlijke rol, samen met mijn collega’s van het college en met de gemeenteraad, mooie resultaten te gaan bereiken voor onze stad, wijken en dorpen.”

De Wit woont al haar hele leven in Lith, is getrouwd en moeder van twee tienerzonen. Ze werkt op dit moment bij Kinran Consultancy B.V. als Teamcoördinator en Senior Adviseur Omgeving. Vanuit die rol heeft ze de afgelopen jaren diverse gemeenten en provincies geadviseerd. 

Raadslid Steffan Vos: “In Thijs verliezen we een gewaardeerde collega met jarenlange ervaring in de Osse politiek. Daarom ben ik blij dat we met Hilde iemand voordragen die naast haar Osse politieke ervaring ook jarenlange ervaring heeft binnen het openbaar bestuur. Onze fractie heeft er alle vertrouwen in dat Hilde een grote toevoeging gaat zijn om het coalitieakkoord verder tot uitvoering te brengen.”

De VVD meldt dat De Wit is gekozen na ‘een zorgvuldig doorlopen proces’. Frans Boon, de afdelingsvoorzitter van de Osse VVD: “Ik ben trots op de kwaliteit in de Osse fractie en de snelheid waarmee zij tot een goed besluit zijn gekomen. Ik heb er alle vertrouwen in dat Hilde het goede doet voor onze mooie gemeente. Als VVD Oss blijven we werken voor onze inwoners en ondernemers.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant