Afbeelding

Huurprijzen gaan dit jaar met 5,3 procent omhoog

Wonen 589 keer gelezen

OSS | BrabantWonen meldt dat de huuprijzen dit jaar op 1 juli voor de meeste mensen met 5,3 procent omhoog gaan. Voor sommige mensen blijft de huur dit jaar gelijk of gaat de huur zelfs omlaag. De woningcorporatie legt uit hoe het precies zit.

“Voor 1 mei ontvangen huurders die een huurverhoging krijgen een e-mail of brief over de jaarlijkse huurverhoging. Hierin staat of uw huur per 1 juli omhoog gaat. En wat uw nieuwe huurbedrag wordt. De meeste huren worden dit jaar verhoogt met 5,3 procent. Huurders met een iets hoger inkomen krijgen een huurverhoging van 50 euro per maand.”

Huurbevriezing voor lage energielabels
Vanwege de stijging van de energieprijzen heeft BrabantWonen besloten dat er geen huurverhoging komt voor woningen met een E, F of G-energielabel. “We noemen dit huurbevriezing. Door de huurprijzen te bevriezen, hopen wij dat er minder bewoners in problemen komen met het betalen van de huur”, aldus de woningcorporatie. Alle huurders die een huurbevriezing krijgen ontvangen vóór 1 mei een e-mail of brief van met informatie over de huurbevriezing.

Huurverlaging voor lage inkomens
“Merkt u dat uw huur een steeds groter deel van uw inkomen inneemt? Als uw kale huur meer dan 577,91 euro is en uw inkomen is recentelijk gedaald, dan heeft u mogelijk recht op een huurverlaging voor lage inkomens”, vertelt BrabantWonen. Deze huurverlaging moet je zelf aan vragen. Dit kan alleen als je niet eerder de huurverlaging voor lage inkomens in 2023 hebt ontvangen.

Goed om te weten
Heb je een garage, parkeerplaats of zakelijk pand van BrabantWonen? “Dan geldt voor u een huurverhoging zoals afgesproken in uw contract. Ook bij woningverbetering kan BrabantWonen een huurverhoging vragen.”

Meer info
Je vindt meer informatie over huurverhoging, huurbevriezing en huurverlaging op www.brabantwonen.nl/u-bent-huurder/huur-betalen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant