Oud-basketballer Chatilla van Grinsven.
Oud-basketballer Chatilla van Grinsven.

Project Comeback brengt topsporters naar het Mondriaan College

Overige sport 852 keer gelezen

OSS | De Havo-klassen van het Mondriaan College in Oss krijgen op maandag 6 en dinsdag 7 mei een unieke kans. Project Comeback, een initiatief opgezet door Barbara Barend, brengt oud-tophockeyer Marcel Balkestein en oud-basketballer Chatilla van Grinsven naar de school om met de leerlingen in gesprek te gaan en hen te inspireren.

Project Comeback richt zich op het delen van de verhalen en ervaringen van topsporters met jongeren, met als doel hen te motiveren en te inspireren om veerkrachtig terug te komen na tegenslagen. Barbara Barend benadrukt het belang van dit initiatief: “We zijn verheugd om de kracht van topsporters te benutten om jongeren te ondersteunen. Ons doel is om hen niet alleen te inspireren, maar ook om hen de tools te geven om tegenslagen te overwinnen en te groeien.”

Tijdens de inspiratiesessies gaan de leerlingen in gesprek met Marcel Balkestein en Chatilla van Grinsven over hun topsportcarrières. Marcel Balkestein, met 108 wedstrijden voor het Nederlands team, zal zijn ervaringen delen, waaronder zijn zilveren medaille op de Olympische Spelen van 2012 en zijn succesvolle periodes bij clubs als Kampong, Amsterdam en Oranje-rood. Na de inspiratiesessie geeft Marcel een sportclinic aan de leerlingen.

Op dinsdagmiddag gaat Chatilla van Grinsven, met 14 jaar ervaring in het Nederlands team en meerdere keren Nederlands kampioen met ProBuild Lions, de leerlingen inspireren met haar verhaal. Net als Marcel gaat ze met de leerlingen in gesprek gaan over haar hoogte- en dieptepunten tijdens haar carrière. Na de inspiratiesessie krijgen de leerlingen van Chatilla een basketbalclinic.

Project Comeback mag dankzij het BrabantSport Fonds acht Brabantse gemeenten bezoeken. Het doel van deze dagen is het bespreekbaar maken van het belang van sport voor je mentale gezondheid. Project Comeback is al in vier Brabantse gemeenten geweest, namelijk Bergen op Zoom, Roosendaal, Tilburg en Helmond. Oss sluit zich hier dus begin mei bij aan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant